World Energy Outlook Forum ODTÜ’de Gerçekleşti

Türkiye Enerji Stratejileri ve Politikaları Araştırma Merkezi’nin (TESPAM) Düzenlediği Dünya Enerji Görünümü Forumu ODTÜ’de Gerçekleşti

Bu yıl ikinci kez düzenlenen World Energy Outlook Forum, Türkiye Enerji Stratejileri ve Politikaları Araştırma Merkezi (TESPAM) tarafından ODTÜ ev sahipliğinde gerçekleştirildi. Forum kapsamında, TESPAM’ın her 5 yılda bir ulusal ve uluslararası kamuoyuyla paylaştığı uzun vadeli enerji projeksiyonlarını içeren “TESPAM World Energy Outlook 2100” ve “TESPAM Türkiye Energy Outlook 2123” başlıklı raporlar tanıtıldı.

TESPAM Başkanı Oğuzhan Akyener, forumun açılış konuşmasında raporların uzun soluklu, veri odaklı çalışmaların ürünü olduğunu belirterek, yapay zeka destekli çok sayıda veri tabanının eş zamanlı analiz edildiğini ve ekonometrik kombinasyonların titizlikle incelendiğini söyledi. Akyener, küresel enerji görünümü raporlarının 5 yılda bir güncellendiğini vurgulayarak, “2020’de paylaştığımız küresel enerji görünümü raporu, Uluslararası Enerji Ajansı (IEA) da dahil olmak üzere pek çok kuruluşun tahminlerinden daha isabetli oldu. Son 5 yılda projeksiyonlarımızı büyük ölçüde korumamız, analizlerimizin tutarlılığını ortaya koyuyor” dedi.

“TESPAM World Energy Outlook 2100” raporunun, küresel enerji eğilimlerine ilişkin uzun vadeli, kapsamlı bir projeksiyon sunduğunu anlatan Akyener, raporda enerji tüketimi, elektrik talebi, sosyo-ekonomik dinamikler, karbon emisyonları ve dışa bağımlılık gibi kilit alanlara odaklandığı bilgisini paylaştı. TESPAM Teknoloji AŞ Yönetim Kurulu Başkanı Uğur Çevik ise, uzun vadeli projeksiyonlarda çok sayıda değişkenin dikkate alınması gerektiğine işaret ederek, Türkiye’nin enerji geleceğine ilişkin senaryolar sunan “TESPAM Türkiye Energy Outlook 2123” raporunun bu açıdan kritik bir kaynak olduğunun altını çizdi.

Forum, raporların detaylı sunumlarıyla sona erdi.

Hesap Aç, 1.000 TL Kazan. BYBIT TR’ye Şimdi Üye Ol. Reklamdır
Kaynak: AA / Duygu Alhan – Ekonomi

Related Posts

Öğrenciler için büyük endişe: Yapay Zeka eğitim sistemini öldürüyor mu?

Günümüzde yüzlerce ceşidini görmeye başladığımız yapay zeka getirdiği faydaların yanı sıra büyük bir tehlikeyi de beraberinde getiriyor: Tembellik!

Yaşayan ilaçlar ve kişiye özel aşılar MIMIC 2025’te tanıtıldı

Bağışıklık sistemi üzerine çalışan dünyaca ünlü bilim insanları, İstanbul’da düzenlenen 6. Uluslararası Moleküler İmmünoloji ve İmmünogenetik Kongresi’nde bir araya geldi.

Eskişehir’deki satranç turnuvası tamamlandı

Eskişehir’de 10 farklı ilden 100 katılımcının yer aldığı ‘Mayıs Ayı ELO Satranç Turnuvası’ sona erdi.

Tuğlalar elektrik depoluyor! İnşaatta enerji devrimi

İnşaat sektöründe devrim niteliğinde bir gelişme yaşanıyor. Geleneksel kırmızı tuğlalar, enerji depolama kapasitesine sahip süper kapasitörlere dönüştürüldü. Bilim insanları, bu yenilikçi teknolojinin binaları hem enerji depolayan hem de üreten …

Yeni nesil Siri, performansı ile şaşırtabilir!

Apple CEO’su Tim Cook, 2025 ikinci mali çeyrek sonuçlarının değerlendirildiği toplantıda; şirketin Apple Intelligence çatısı altında geliştirdiği yeni Siri özelliklerinin gecikeceğini açıkladı. Cook teknolojinin halen istenen kalite düzeyine …

Bilim kurgu değil, gerçek: Elektriği taşıyabilen bakteri keşfedildi

Oregon kıyılarındaki çamura gizlenmiş bu bakteri, vücudundaki nikel liflerle elektron taşıyarak enerji devrimini başlatabilir. Bilim, bakır tellerden çok daha ilginç bir alternatife işaret ediyor.