İş Kazalarının Artışı İş Güvenliği Uzmanlarını Yeniden Gündeme Getirdi

İş Kazaları Artışı, İş Güvenliği Uzmanlarını Gündeme Taşıdı

“İş Güvenliği Şirketleri Yeterli Denetimleri Yapıyor Mu?” Sorusu Soruluyor

İSTANBUL – Türkiye, ekonomisinin hızla büyümesiyle birlikte iş kazalarında Avrupa’da birinci, dünyada ise üçüncü sıraya yükseldi. Ülkemizde her gün resmi olarak 172 iş kazası meydana gelirken, bu kazaların sonucunda ortalama 4 işçi hayatını kaybederken, 6 işçi de sürekli iş göremez hale geliyor. Uzmanlara göre, bu artışın en önemli sebeplerinden biri “denetimsizlik”. İş kazalarının artmasıyla birlikte, iş güvenliği denetimlerini yapmakla sorumlu olan iş güvenliği şirketleri ve uzmanları tekrar gündeme geldi.

Türkiye’nin Avrupa’da iş kazalarında birinci, dünyada ise üçüncü sırada yer aldığı araştırmalara göre ortaya çıkıyor. Uzmanlara göre her gün resmi olarak 172 iş kazası yaşanırken, bu kazaların temel nedenleri arasında ihmal, taşeronlaşma ve kar hırsı bulunuyor. İş kazalarının en büyük nedenlerinden biri ise ‘denetimsizlik’. Türkiye, rekabete dayalı sürdürülebilir bir büyüme için piyasa ekonomisinin hukuksal zeminini sağlamak üzere çeşitli mekanizmalar oluşturmuştur. Bu mekanizmalar arasında, işyeri güvenliği, iş güvenliği ve işçi güvenliği konularında yetkilendirilen, denetleme görevini üstlenen şirketler ile iş güvenliği uzmanları yer almaktadır. Özellikle İstanbul gibi büyük şehirlerde, güvenlik önlemleri alınmayan işçilere dair haberler sıkça medyaya yansımaktadır. Bu durum, iş kazalarını ve işçi ölümlerini artırırken, iş güvenliği uzmanlarının görevlerini yeterince yerine getirip getirmediği konusu da tekrar gündeme gelmektedir.

Hesap Aç, 1.000 TL Kazan. BYBIT TR’ye Şimdi Üye Ol. Reklamdır
Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Genel

Related Posts

Leke gitti, kanser kaldı: Uzmanından “leke silme” işlemleri yaptıranlara uyarı

Leke gitti, kanser kaldı: Uzmanından “leke silme” işlemleri yaptıranlara uyarı

Uzmanlar uyardı: Yaz aylarında çocuklarda kırık, çarpma ve morluk riski artıyor

Okulların kapanmasıyla birlikte çocukların açık alanlarda geçirdiği sürede artış yaşandığını belirten çocuk sağlığı ve hastalıkları uzmanı Dr. Ferunda Demir, yaz aylarında çocuklarda kırık, çarpma ve morluk riskine dikkati çekerek aileleri uyardı. Demir, “Çocuklar çok hareketli. Düşme ve çarpma sonrası morarma, şişlik ya da hareket kısıtlılığı varsa mutlaka doktora başvurulmalı” dedi.

Türkiye’de 1500 hasta kalp bekliyor

Prof. Dr. Tuncer Karpuzoğlu Organ Nakli Merkezi’nde yılın ilk 6 ayında 7 kalp nakli yapıldı. AÜ Tıp Fakültesi Organ Nakli Sorumlu Cerrahı Prof. Dr. Cengiz Türkay, “Sağlık Bakanlığımızın şu anki listesinde kalp bekleyen hasta sayısı ortalama 1500 iken, merkezimizde 400’e yakın hasta beklemekte” dedi.

Gençlik aşısı yaptırdı kâbusu yaşadı: Yüz felci geçirdi, mimiklerini kaybetti!

“u tarz işlemleri yaptırmak isteyenler lütfen çok dikkatli olsunlar, 1 değil 5 kere düşünsünler. Çünkü canınız fazlasıyla yanabiliyor. Hem maddi hem manevi büyük zarara uğrayabiliyorsunuz. Maalesef güzelliğiniz elinizden kayabiliyor”

Genetiğin şifresi sporun yol haritasını çiziyor

Yapay zeka destekli genetik testler, sporcuların potansiyelini ortaya koyarak başarıya giden yolu bilimsel verilerle çiziyor. Prof. Dr. Zeynep Ocak, bu testlerin çocukların hangi spor dalında parlayabileceğini, sakatlık risklerini ve en uygun antrenman yöntemlerini belirlemede nasıl bir rehber olduğunu anlattı.

Güneşli günler göz sağlığı açısından bazı riskleri beraberinde getiriyor: Çocuklarda önlem alın

Göz Hastalıkları Uzmanı Dr. Gülşah Tezcan, UV korumalı gözlük ve şapka kullanımının yaz aylarında göz sağlığı için kritik olduğunu vurguladı.