Hazine ve Maliye Bakanlığı, 500 Bin Mükellefi Taradı ve 40 Binini Riskli Buldu

Hazine ve Maliye Bakanlığı, 40 Bin Mükellefi Riskli Buldu

Hazine ve Maliye Bakanlığı Vergi Denetim Kurulu (VDK), 2024 yılı hesap dönemine ilişkin 500 bin mükellefi taradı ve 2,9 trilyon lira ticaret hacmine sahip 40 binini riskli buldu.

VDK’nin Risk Analiz Merkezi tarafından gerçekleştirilen analiz çalışmasında, vergisel risk unsurları dikkate alınarak 500 bin mükellef incelendi. Yapılan çalışmada, 40 bin mükellefin riskli grup içerisinde yer aldığı ve yıllık ticaret hacminin 2,9 trilyon lira olduğu tespit edildi.

Mükelleflerin risk puanları ve gönüllü uyum düzeylerine göre uygulanacak denetim türleri çeşitlendirilecek. Yüksek risk taşıyan mükelleflerde daha kapsamlı “aramalı inceleme” yöntemleri kullanılırken, düşük riskli mükelleflerde ise izaha davet, sınırlı inceleme veya gönüllü uyum gibi esnek yaklaşımlar tercih edilecek.

Yeni başlatılan Beyanname Gözetim Programı ise riskli ancak uyum potansiyeli taşıyan mükelleflere odaklanacak. Bu program sayesinde mükellefler beyan öncesinde uyarılar alarak daha dikkatli beyanda bulunmaları sağlanacak.

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, kayıt dışı ekonomiyle mücadelede ileri analiz teknikleri ve saha denetimlerinin vergi uyumunu artırmayı hedeflediğini belirtti. Tüm mükellefleri vergiye gönüllü uyum sürecine katılmaya çağıran Bakan Şimşek, riskli grupta yer alan mükellefleri izaha beklediklerini vurguladı.

Hesap Aç, 1.000 TL Kazan. BYBIT TR’ye Şimdi Üye Ol. Reklamdır
Kaynak: AA / Deniz Çiçek Palabıyık – Ekonomi

Related Posts

Emtia piyasalarında tarife iyimserliği

Emtia piyasalarında, ABD yönetiminin izlediği korumacı ticaret politikasının etkisi sürerken, ABD-Çin ticaret savaşının şiddetlenmeyeceği beklentisi ve dünya genelinde yaşanan jeopolitik gelişmelerin etkisiyle karışık bir seyir izleniyor.

Demir ağlarda yerlilik arttı, yurt dışına bağımlılık azaldı

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, yeni teknolojilerin ülkeye kazandırılması, yurt dışına bağımlılığın azaltılması, cari açığın düşürülmesi için milli-yerli üretim politikalarının ön plana çıkarıldığını belirterek, “İnşa ettiğimiz yüksek hızlı tren, hızlı tren ve konvansiyonel tren hatlarıyla yerlilik oranımız, elektrifikasyonda yüzde 10’dan yüzde 95’lere, sinyalizasyonda yüzde 17’den yüzde 35’lere, üstyapıda yüzde 11’den yüzde 95’lere, altyapıda yüzde 96’dan yüzde 100’lere yükseldi.” dedi.

İstanbul’da bugün 84 bin 626 öğrenci bursluluk sınavına girdi

İstanbul’un 38 ilçesinde bugün 84 bin 626 öğrenci İlköğretim ve Ortaöğretim Kurumları Bursluluk Sınavı’na girdi.

TOKKDER Başkanı Yaşa, araç kiralamalarında yaşanan mağduriyetler konusunda tüketicileri uyardı

TOKKDER Yönetim Kurulu Başkanı Kağan Yaşa, “Yurt çapında tanınan ve ana iş alanı araç kiralama olan kurumsal markaların tercih edilmesi tüketicilerin sorunsuz ve memnuniyet verici hizmet almasını sağlayacaktır.” dedi.

Türkiye’nin elektrik kurulu gücü 118 bin megavatı aştı

Türkiye’nin elektrik enerjisi kurulu gücü mart sonu itibarıyla 118 bin 185 megavatı aştı.

S&P, Türkiye’nin kredi notunu teyit etti

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Standard & Poor’s (S&P), Türkiye’nin uzun vadeli kredi notunu “BB-” olarak teyit etti.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir