Gençlik aşısı yaptırdı kâbusu yaşadı: Yüz felci geçirdi, mimiklerini kaybetti!

Genç Kadın Güzellik İçin Gittiği Klinikte Yüz Felci Geçirdi

38 yaşındaki iç mimar Elif Avcı, yaklaşık bir ay önce gençlik aşısı yaptırmak için Bursa’daki özel bir kliniğe arkadaşının tavsiyesiyle gitti. Ancak işlem sonrası yaşadığı şok sonucu hayatı altüst oldu. Avcı, uygulamanın ardından yüz felci geçirerek mimiklerini kaybetti.

Sabah Gazetesi’nde yer alan habere göre, Avcı’nın yaşadığı sorunlar üzerine başvurduğu hastanede, bilgisi ve onayı olmadan yüzüne çeşitli botoks işlemleri uygulandığı ortaya çıktı. Uzmanlar, bu müdahalenin yüz felcine neden olduğunu belirledi.

Avcı, yaşadığı kâbusu şu sözlerle anlattı: “Güzellik için gittiğim klinikte kâbusu yaşadım. Işıltılı bir görünüm için yaptırdığım basit gördüğüm uygulama, beklenmedik bir sonuç doğurdu. Bu tür işlemleri düşünenler çok dikkatli olmalı, kararlarını dikkatlice düşünmeliler. Çünkü sonuçları çok acı olabiliyor. Maddi ve manevi olarak büyük zararlara uğrayabilirsiniz. Ne yazık ki, güzelliğinizi kaybedebilirsiniz.”

Avcı, yaşadığı deneyimi şöyle aktardı: “Tedavi öncesi botoks istemediğimi belirttiğim doktor, yüzüme istemediğim bir işlem uygulamış. Yüzümü hareketsiz hissetmeye başladım, mimiklerimi kullanamaz hale geldim. Birçok uzmana başvurdum, yapılan işlemin istediğim işlem olmadığını söylediler. Vücudum tepki vermiş, aşırı miktarda vitamin enjekte edilmiş.”

Related Posts

TTB’den kenevir kullanımıyla ilgili uyarı: Yasa teklifi gözden geçirilmeli

Türk Tabipleri Birliği (TTB), TBMM’de görüşülen “Sağlıkla İlgili Bazı Kanunlarda ve 663 Sayılı Kanun Hükmünde Kararnamede Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi” kapsamında gündeme gelen kenevir maddesiyle ilgili açıklama yaptı. TTB, kenevirin tıbbi kullanım dışındaki alanlarda serbestleştirilmesinin halk sağlığı açısından risk taşıdığı uyarısında bulunarak, düzenlemenin tekliften çıkarılması gerektiğini belirtti.

Leke gitti, kanser kaldı: Uzmanından “leke silme” işlemleri yaptıranlara uyarı

Leke gitti, kanser kaldı: Uzmanından “leke silme” işlemleri yaptıranlara uyarı

Uzmanlar uyardı: Yaz aylarında çocuklarda kırık, çarpma ve morluk riski artıyor

Okulların kapanmasıyla birlikte çocukların açık alanlarda geçirdiği sürede artış yaşandığını belirten çocuk sağlığı ve hastalıkları uzmanı Dr. Ferunda Demir, yaz aylarında çocuklarda kırık, çarpma ve morluk riskine dikkati çekerek aileleri uyardı. Demir, “Çocuklar çok hareketli. Düşme ve çarpma sonrası morarma, şişlik ya da hareket kısıtlılığı varsa mutlaka doktora başvurulmalı” dedi.

Türkiye’de 1500 hasta kalp bekliyor

Prof. Dr. Tuncer Karpuzoğlu Organ Nakli Merkezi’nde yılın ilk 6 ayında 7 kalp nakli yapıldı. AÜ Tıp Fakültesi Organ Nakli Sorumlu Cerrahı Prof. Dr. Cengiz Türkay, “Sağlık Bakanlığımızın şu anki listesinde kalp bekleyen hasta sayısı ortalama 1500 iken, merkezimizde 400’e yakın hasta beklemekte” dedi.

Genetiğin şifresi sporun yol haritasını çiziyor

Yapay zeka destekli genetik testler, sporcuların potansiyelini ortaya koyarak başarıya giden yolu bilimsel verilerle çiziyor. Prof. Dr. Zeynep Ocak, bu testlerin çocukların hangi spor dalında parlayabileceğini, sakatlık risklerini ve en uygun antrenman yöntemlerini belirlemede nasıl bir rehber olduğunu anlattı.

Güneşli günler göz sağlığı açısından bazı riskleri beraberinde getiriyor: Çocuklarda önlem alın

Göz Hastalıkları Uzmanı Dr. Gülşah Tezcan, UV korumalı gözlük ve şapka kullanımının yaz aylarında göz sağlığı için kritik olduğunu vurguladı.