Demir ağlarda yerlilik arttı, yurt dışına bağımlılık azaldı

Bakan Uraloğlu: Demir Yolu Projelerinde Yerlilik Oranları Artıyor

Türkiye Yüzyılı’nda demir yolu sektörüne yapılan yatırımlarla bu alanda gelişmiş bir altyapı inşa etmeyi hedeflediklerini söyleyen Bakan Uraloğlu, doğu-batı ve kuzey-güney ulaşım koridorlarında daha hızlı, güvenli ve ekonomik demir yolu taşımacılığı yaparak ülkenin ekonomisine daha fazla katkı sağlanmaya çalıştıklarını ifade etti.

Ülkenin, Asya ve Avrupa arasında ticari ve ekonomik hareketliliğin merkezinde yer aldığını vurgulayan Uraloğlu, Türkiye’nin gelişmeye devam eden demir yolları ve kara yolu ağı, denizleri ve limanları, havacılık sektörü ve lojistik altyapısıyla “hub” konumunda olduğunu belirtti.

1856 yılında başlayan demir yolu serüveninin 2003 yılındaki kalkınma hamlesiyle yerli ve milli bir yapıya dönüştüğünü hatırlatan Uraloğlu, yerli demir yolu sanayinin geliştirilmesinin hedeflendiğini söyledi.

Demir yolu sektörüne son 23 yılda 63 milyar dolar yatırım yapıldığını aktaran Uraloğlu, bu yatırımların yüzde 60’ının TCDD tarafından gerçekleştirildiğini açıkladı.

Uraloğlu, demir yolu taşımacılığında elektrik enerjisinin kullanılmasının taşıma maliyetlerini düşürmek ve çevreye duyarlı bir işletmecilik sağlamak adına önemli olduğunu belirterek, sinyalizasyon projelerinde de önemli ilerlemeler kaydedildiğini söyledi.

Yerli demir yolu sanayinin oluşturulması hedefi doğrultusunda atılan adımlara değinen Uraloğlu, yerlilik oranlarının arttığını ve sektörde önemli ilerlemeler kaydedildiğini ifade etti.

Demir yolu araçlarının üretiminde yerli imkanlarla ve yüzde 70’lere varan yerlilik oranlarıyla önemli noktaya gelindiğini belirten Uraloğlu, sektördeki lojistik taşımacılık miktarının da önemli ölçüde arttığını dile getirdi.

Related Posts

Emtia piyasalarında tarife iyimserliği

Emtia piyasalarında, ABD yönetiminin izlediği korumacı ticaret politikasının etkisi sürerken, ABD-Çin ticaret savaşının şiddetlenmeyeceği beklentisi ve dünya genelinde yaşanan jeopolitik gelişmelerin etkisiyle karışık bir seyir izleniyor.

İstanbul’da bugün 84 bin 626 öğrenci bursluluk sınavına girdi

İstanbul’un 38 ilçesinde bugün 84 bin 626 öğrenci İlköğretim ve Ortaöğretim Kurumları Bursluluk Sınavı’na girdi.

TOKKDER Başkanı Yaşa, araç kiralamalarında yaşanan mağduriyetler konusunda tüketicileri uyardı

TOKKDER Yönetim Kurulu Başkanı Kağan Yaşa, “Yurt çapında tanınan ve ana iş alanı araç kiralama olan kurumsal markaların tercih edilmesi tüketicilerin sorunsuz ve memnuniyet verici hizmet almasını sağlayacaktır.” dedi.

Türkiye’nin elektrik kurulu gücü 118 bin megavatı aştı

Türkiye’nin elektrik enerjisi kurulu gücü mart sonu itibarıyla 118 bin 185 megavatı aştı.

S&P, Türkiye’nin kredi notunu teyit etti

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Standard & Poor’s (S&P), Türkiye’nin uzun vadeli kredi notunu “BB-” olarak teyit etti.

Tarım Bakanlığı sahtekar 8 sucuk markasını daha ifşa etti!

Tarım ve Orman Bakanlığı, yayınladığı ‘Taklit veya Tağşiş Yapılan Gıdalar’ listesinde güncellemeye gitti. 25 Nisan tarihli listede 8 sucuk markasının ürünlerinde hile yaptığı paylaşılırken, söz konusu firmaların önemli bölümünün market ve şarküterilerde satışa sunulduğu ortaya çıktı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir