Türkiye’nin elektrik kurulu gücü 118 bin megavatı aştı

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı: Yerli Kaynaklı Kurulu Güç Yüzde 70’i Aştı

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı, kurulu güç verilerini açıkladı. Yapılan yazılı açıklamaya göre, Türkiye’de kurulu güçte yerli kaynaklara ağırlık veriliyor. Yenilenebilir enerji kaynaklarının oranı yüzde 60’ı aşarken, yerli kaynaklı kurulu güç yüzde 70’in üzerine çıktı.

Elektrik kullanımının her geçen gün arttığı bir dönemde, Türkiye’nin 2035’te 510 teravatlık bir elektriğe ihtiyaç duyacağı tahmin ediliyor. Bu nedenle, elektrik alanına yapılan yatırımlar da hız kesmeden devam ediyor.

Bakanlığın verilerine göre, mart sonu itibarıyla Türkiye’nin elektrikteki kurulu gücü 118 bin 185 megavata ulaştı. Bu kurulu gücün yüzde 60,4’ü yenilenebilir enerji kaynaklarından oluşuyor. Sadece rüzgar ve güneş enerjisinin toplam kurulu gücü 35 bin 17 megavatı buluyor.

Yerli kaynaklardan elde edilen kurulu güç ise mart sonu itibarıyla 82 bin 894 megavata ulaştı. Bu da toplam kurulu gücün yüzde 70,1’lik kısmını oluşturuyor. Geçen yılın aynı dönemine göre bu oran yüzde 67’den yükseldi.

“Yeni yatırımlar için izin süreçlerini kısaltacağız”

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, kurulu güç verilerini değerlendirirken Türkiye’nin yenilenebilir enerji alanında iddialı bir programı olduğunu vurguladı. Bayraktar, “2035’e kadar sadece rüzgar ve güneş enerjisinde 120 bin megavatlık kurulu güce ulaşmayı hedefliyoruz. Bunun için 80 milyar dolarlık bir yatırım yapılması gerekiyor. Yatırımları kolaylaştıracak bir reform paketi yakın zamanda meclise gelecek. Bu paket ile yeni yatırımlar için izin süreçlerini kısaltarak önlerini açacağız” dedi.

Related Posts

Demir ağlarda yerlilik arttı, yurt dışına bağımlılık azaldı

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, yeni teknolojilerin ülkeye kazandırılması, yurt dışına bağımlılığın azaltılması, cari açığın düşürülmesi için milli-yerli üretim politikalarının ön plana çıkarıldığını belirterek, “İnşa ettiğimiz yüksek hızlı tren, hızlı tren ve konvansiyonel tren hatlarıyla yerlilik oranımız, elektrifikasyonda yüzde 10’dan yüzde 95’lere, sinyalizasyonda yüzde 17’den yüzde 35’lere, üstyapıda yüzde 11’den yüzde 95’lere, altyapıda yüzde 96’dan yüzde 100’lere yükseldi.” dedi.

İstanbul’da bugün 84 bin 626 öğrenci bursluluk sınavına girdi

İstanbul’un 38 ilçesinde bugün 84 bin 626 öğrenci İlköğretim ve Ortaöğretim Kurumları Bursluluk Sınavı’na girdi.

TOKKDER Başkanı Yaşa, araç kiralamalarında yaşanan mağduriyetler konusunda tüketicileri uyardı

TOKKDER Yönetim Kurulu Başkanı Kağan Yaşa, “Yurt çapında tanınan ve ana iş alanı araç kiralama olan kurumsal markaların tercih edilmesi tüketicilerin sorunsuz ve memnuniyet verici hizmet almasını sağlayacaktır.” dedi.

S&P, Türkiye’nin kredi notunu teyit etti

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Standard & Poor’s (S&P), Türkiye’nin uzun vadeli kredi notunu “BB-” olarak teyit etti.

Tarım Bakanlığı sahtekar 8 sucuk markasını daha ifşa etti!

Tarım ve Orman Bakanlığı, yayınladığı ‘Taklit veya Tağşiş Yapılan Gıdalar’ listesinde güncellemeye gitti. 25 Nisan tarihli listede 8 sucuk markasının ürünlerinde hile yaptığı paylaşılırken, söz konusu firmaların önemli bölümünün market ve şarküterilerde satışa sunulduğu ortaya çıktı.

Trump teklifi yaptı, Çin ilk adımı attı

Geçtiğimiz günlerde ABD Başkanı Donald Trump’ın Çin ile müzakere etmek istediğini söylemesi üzerine Çin’den ilk somut adım geldi. Çin, ABD’den ithal edilen ürünlerden bazılarına, yüzde 125 gümrük vergilerinden muafiyet sağlanmasını onayladı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir