Bursa’da Zirai Don Meyve Ağaçlarını Vurdu

Zirai Don Bursa’da Meyve Ağaçlarında Büyük Zarara Yol Açtı

Zirai don nedeniyle Bursa’nın bazı ilçelerinde meyve ağaçlarında ciddi kayıplar yaşandı. Ülkenin genelinde etkili olan zirai don, Bursa’daki tarım ürünlerine de zarar verdi. Tarım ve Orman İl Müdürlüğü ekipleri, üreticilerin talepleri üzerine saha çalışmalarını hızlandırdı ve hasar tespit çalışmalarına başladı.

Ekiplerin yaptığı incelemelere göre, özellikle meyve ağaçlarında yüzde 30 ila 80 arasında kayıplar yaşandığı belirlendi. Ziraat Mühendisleri Odası Bursa Şube Başkanı Fevzi Çakmak, Bursa’da ciddi hasarın yaklaşık yüzde 70’ine kadar ulaştığına dikkat çekerek, “Kiraz, erik, kayısı, şeftali, nektarin ve hatta cevizde bile önemli zararlar var. İznik, Orhangazi, İnegöl ve Kestel gibi ilçelerde hasar oranları çok yüksek” dedi.

Çakmak, zirai donun meyve ağaçlarının en hassas dönemi olan çiçek ve tomurcuk aşamasında meydana geldiğini vurgulayarak, “Bu süreçte meyve ağaçlarının tüm çiçek ve tomurcukları zarar gördü. Bursa’da zirai donun maliyeti çok yüksek oldu” açıklamasında bulundu.

Çakmak, Bursa’nın yanı sıra tüm Türkiye genelinde benzer sorunlar yaşandığını belirterek, “Bu yıl meyve fiyatlarının yüksek olacağını söyleyebilirim. Çiftçiler gerçekten mağdur durumda. Zirai dondan etkilenen tüm çiftçilere destek olunmalıdır. Don etkilenen bölgelerin acil olarak afet bölgesi ilan edilmesi gerekmektedir. Çiftçilerin zararlarının karşılanması önemlidir. Tüm çiftçilerimize geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum, gerçekten çok üzgünüz” şeklinde konuştu. – BURSA

Related Posts

Emtia piyasalarında tarife iyimserliği

Emtia piyasalarında, ABD yönetiminin izlediği korumacı ticaret politikasının etkisi sürerken, ABD-Çin ticaret savaşının şiddetlenmeyeceği beklentisi ve dünya genelinde yaşanan jeopolitik gelişmelerin etkisiyle karışık bir seyir izleniyor.

Demir ağlarda yerlilik arttı, yurt dışına bağımlılık azaldı

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, yeni teknolojilerin ülkeye kazandırılması, yurt dışına bağımlılığın azaltılması, cari açığın düşürülmesi için milli-yerli üretim politikalarının ön plana çıkarıldığını belirterek, “İnşa ettiğimiz yüksek hızlı tren, hızlı tren ve konvansiyonel tren hatlarıyla yerlilik oranımız, elektrifikasyonda yüzde 10’dan yüzde 95’lere, sinyalizasyonda yüzde 17’den yüzde 35’lere, üstyapıda yüzde 11’den yüzde 95’lere, altyapıda yüzde 96’dan yüzde 100’lere yükseldi.” dedi.

İstanbul’da bugün 84 bin 626 öğrenci bursluluk sınavına girdi

İstanbul’un 38 ilçesinde bugün 84 bin 626 öğrenci İlköğretim ve Ortaöğretim Kurumları Bursluluk Sınavı’na girdi.

TOKKDER Başkanı Yaşa, araç kiralamalarında yaşanan mağduriyetler konusunda tüketicileri uyardı

TOKKDER Yönetim Kurulu Başkanı Kağan Yaşa, “Yurt çapında tanınan ve ana iş alanı araç kiralama olan kurumsal markaların tercih edilmesi tüketicilerin sorunsuz ve memnuniyet verici hizmet almasını sağlayacaktır.” dedi.

Türkiye’nin elektrik kurulu gücü 118 bin megavatı aştı

Türkiye’nin elektrik enerjisi kurulu gücü mart sonu itibarıyla 118 bin 185 megavatı aştı.

S&P, Türkiye’nin kredi notunu teyit etti

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Standard & Poor’s (S&P), Türkiye’nin uzun vadeli kredi notunu “BB-” olarak teyit etti.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir